Kahvin valmistusohjeita
Suodatinkahvin keitto-ohje:
1. Mittaa ja kaada haluamasi vesimäärä kahvinkeittimeen käyttämällä puhdasta kannua. Älä mittaa vettä keittimen omalla lasipannulla.
2. Suodatinpaperi kannattaa huuhdella vedellä kun se on asennettu suodatinsuppiloon, jotta vältytään suodatinpaperin mahdolliselta sivumaulta.
3. Mittaa oikea määrä kahvia mittaamaasi vesimäärään. Nyrkkisääntö on 6-7g kahvia per 1 desilitra vettä. Kahvin määrä riippuu kahvin karkeudesta ja paahtoasteesta.
4. Jos sinulla on mylly niin jauha kahvi sinun makuusi sopivalla karkeudelle.
5. Keitä ja nauti.
6. Saat tarkemman ja toistettavamman lopputuloksen jos käytät vaakaa kahvin mittamiseen.
Pour over keitto-ohje:
1. Laita mittaamasi vesimäärä kiehumaan
2. Mittaa oikea määrä kahvia haluamasi vesimäärään. Nyrkkisääntö on 6-7g kahvia per 1 desilitra vettä. Kahvin määrä riippuu kahvin karkeudesta ja paahtoasteesta.
3. Jos sinulla on mylly niin jauha kahvi sinun makuusi sopivalla karkeudelle.
4. Suodatinpaperi kannattaa huuhdella vedellä kun se on asennettu suodatinsuppiloon, jotta vältytään suodatinpaperin mahdolliselta sivumaulta.
5. Kaada jauhettu kahvi suodatinsuppiloon.
6. Kaada hieman jäähtynyt vesi(n. 95 astetta) kahvin päälle pieniä taukoja pitäen. Voit vaikuttaa kahvin makuun säätämällä missä ajassa kaadat veden kahvin päälle.
7. Saat tarkemman ja toistettavamman lopputuloksen jos käytät vaakaa ja ajastinta.